Een swingende variant op de Bingo: Muziekbingo! Wil je dit groepsspel zelf organiseren? Dat kan met de speluitleg van Feesy. Lees snel verder en ontdek hoe je zelf de leukste muziekbingo kan organiseren.

  De muziekbingo

  Hoe werkt een muziekbingo? De presentator draait de liedjes van de Spotify-playlist en laat deelnemers de nummers herkennen en afstrepen op hun bingokaart. Hebben zij een rij, twee rijen of een hele kaart vol? BINGO. Per ronde vallen er leuke prijzen te winnen.

  Het leuke aan de muziekbingo is dat deelnemers worden uitgedaagd om liedjes zo snel mogelijk te herkennen. Als je een liedje niet kent, maar wel op je bingokaart hebt staan, kan het namelijk nogal eens lastig worden. Muziekkennis is dan ook zeker van belang om de muziekbingo te kunnen winnen! Wil je hier geen onderscheid in maken als organisator? Dan kun je ervoor kiezen aan het eind van elk nummer de artiest en titel hardop te benoemen.

   

  Voorbeelden genres

  Je kunt de muziekbingo in diverse genres organiseren. Kies er een die jou en/of je gezelschap aanspreekt. Hieronder enkele suggesties die het altijd goed doen.

  De muziekbingo kan zowel online als in gezelschap worden gespeeld.

   

  Muziekbingo organiseren

  Kies iemand die de muziekbingo gaat presenteren. Deze persoon draait alle nummers, houdt ze bij in een afstreeplijst en controleert de deelnemers die ‘bingo’ hebben.

  Maak een Spotify-playlist met nummers uit het gekozen genre en maak op basis daarvan zo veel mogelijk bingokaarten als je nodig hebt. Zorg dat geen enkele bingokaart gelijk is: dan voorkom je het best dat mensen tegelijk bingo hebben. Print ze voor iedereen uit (of deel ze digitaal als je de bingo online speelt).

  Regel prijzen voor de deelnemers die een ronde winnen.

   

  Muziekbingo presenteren

  Zorg dat alle deelnemers een bingokaart hebben. Je kunt ook een next-level bingo doen waarbij deelnemers meerdere bingokaarten hebben, maar dat is naar eigen invulling.

  De presentator zorgt voor een leuke sfeer. Zodra iedereen er klaar voor is, draait de presentator de nummers uit de Spotify-playlist op willekeurige volgorde. Je speelt ze niet volledig af: de presentator bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad door de nummers op een bepaald moment te stoppen (pauzeren) en daarna naar de volgende te gaan.

  Het is aan de deelnemers om de nummers die worden afgespeeld te herkennen en deze af te strepen op hun bingokaart.

  Elk afgespeeld nummer wordt ook aangekruist door de presentator op de afstreeplijst. Op deze manier kan de presentator controleren of alle nummers die de deelnemer die ‘Bingo!’ roept, ook daadwerkelijk zijn afgespeeld.

  Ronde 1: Bingo bij 1 volle horizontale rij
  Ronde 2: Bingo bij 2 volle horizontale rijen
  Ronde 3: Bingo bij een volle kaart.

   

  Valse kien?! Laat de persoon een gekke opdracht doen.

  Muziekbingo downloaden

  Te veel gedoe? Voor slechts €18,- download je het Feesy spelpakket! Je downloadt de Feesy Muziekbingo’s in verschillende genres al voor € 7,50 voor 5 bingokaarten, met een meerprijs van € 2,50 per extra 5.

  Het complete spelpakket is inclusief:

   

  • Speluitleg
  • Afstreeplijst (voor de organisator)
  • VALSE KIEN-opdrachtenkaart
  • Unieke bingokaarten
  • Spotify-playlist

  Feesy biedt de Muziekbingo in diverse edities. Zit jouw genre er nog niet tussen? Tip ons via info@feesy.nl en wie weet staat die er binnenkort wél bij.