spellen ek 2021

Het WK komt er weer aan! Dit jaar doet Nederland gelukkig weer mee en kun je gezellig met vrienden of familie in het oranje gekleed de wedstrijden gaan kijken. Zoek je een spel dat je kunt doen vóór, tijdens of na de wedstrijd, in het WK-thema? Feesy heeft de vijf leukste spellen voor het WK 2022 op een rij gezet.

 

1. Hollandse muziekbingo

Het leukste spel om te doen tijdens het WK 2022: een muziekbingo met Nederlandstalige hits. Van De Jeugd Van Tegenwoordig tot Ramses Shaffy: met deze Muziekbingo haal je de Hollandse gezelligheid in huis! En die komt goed van pas tijdens jullie support voor het Nederlands elftal.

De muziekbingo is de swingende variant op de Bingo. De presentator draait de liedjes van de Spotify-playlist en laat deelnemers de nummers herkennen en afstrepen op hun bingokaart. Hebben zij een rij, twee rijen of een hele kaart vol? BINGO. Valse kien? Haal de VALSE KIEN-opdrachtenkaart tevoorschijn en dobbel de opdracht die jij mag gaan uitvoeren. Dat wordt leuk!

 

2. Oud-Hollandse spelen

De typische oud-Hollandse spelletjes kent iedereen. Van koekhappen en zaklopen tot spijkerpoepen en eierlopen. Kinderen vinden dit fantastisch, maar ook voor volwassenen zorgen deze spellen voor hilarische momenten. Alle spellen zijn gemakkelijk te maken. Haal peperkoek en eieren in huis, haal wat touw en spijkers uit de schuur en regel een oude juten zak. Extra uitdaging nodig? Doe de spellen dan geblinddoekt. Zeker een leuk WK spel om te doen vóór, tijdens of na een wedstrijd.

3. Kampioenschap sjoelen

Voor dit WK spel heb je een sjoelbak nodig. Het leuke is dat je wel een écht kampioenschap kan organiseren. Je kunt dit zowel in teams als solo doen. Wie scoort de meeste punten? En wie krijgt de schijven continu teruggekaatst? Makkelijk vermaak dat echt voor iedereen leuk is.

 

ek spel organiseren

4. Hét standaard WK spel: poule

Dit WK spel vereist wat voorbereiding, maar blijft het gehele WK leuk (ook als Nederland onverhoopt al vroegtijdig wordt uitgeschakeld): een WK poule. Laat alle deelnemers hun voorspellingen invullen rondom het WK. Wint Nederland van Senegal? Wie verslaat het sterke team van Engeland? En wie wordt er wereldkampioen? Via Excel-pool kun jij bijvoorbeeld een eigen poule in Excel downloaden.

5. Ranking The Stars

Ga je het WK kijken met je vrienden, familie of collega’s? Ranking The Stars is hét spel voor elk type gezelschap. Je kunt het met 20 deelnemers spelen, maar ook met 5. Met dit spel heb je garantie voor een gezellige avond!

Ranking The Stars is een spelshow bekend van TV. Het wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw en er doen altijd 10 bekende Nederlanders mee. Aan hen worden vragen gesteld, zoals “Wie werd er vroeger het vaakst de klas uitgestuurd?” of “Wie overleeft er het langst op een onbewoond eiland?”. Doordat alle deelnemers iedereen rangschikken, komt daar een gemiddelde ranking uit. De motivaties voor de antwoorden zorgen voor hilarische momenten en pittige discussies! De deelnemer die de meeste personen op de juiste plek heeft gerankt, wint.

 

Direct een WK spel downloaden?

De groepsspellen van Feesy bieden zorgeloos spelplezier voor ieder gezelschap. Download nu Muziekbingo | Holland Edition of één van de Ranking The Stars spellen. Of wat dacht je van de video Pubquiz, geschikt voor de hele familie of jouw gezellige vriendengroep? Een spel organiseren tijdens het WK was nog nooit zo makkelijk (en leuk)!