Mag jij een vrijgezellenfeest gaan organiseren voor jouw vriend, vriendin, (schoon)zus, (schoon)broer, ander familielid of misschien wel jouw collega? Wat een eer dat deze taak aan jou is toevertrouwd! Voor veel mensen is een eigen vrijgezellenfeest een once-in-a-lifetime ervaring, dus je wilt deze dag voor hun zo leuk (in ieder geval: memorabel) mogelijk maken :). Maar waar begin je?

Je wilt misschien het vrijgezellenfeest uitbesteden aan een evenementenbureau, maar je kan een vrijgezellenfeest ook heel goed zelf organiseren. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een flinke dosis inspiratie om de leukste opdrachten, spellen en activiteiten voor de aanstaande bruid of bruidegom te bedenken. De dag kan je vervolgens gemakkelijk zelf gaan indelen. Wij helpen je middels dit artikel op weg met de leukste spellen voor een vrijgezellenfeest.

 

spellen vrijgezellenfeest dag avond

Vrijgezellenfeest organiseren

Wat is nu een geslaagd vrijgezellenfeest? Dat is uiteraard voor iedereen anders. De ene aanstaande bruid(egom) is erg uitbundig en is niet vies van wat gewaagdere opdrachten en sterke drankjes, de ander houdt meer van gemoedelijke activiteiten en gezelschapsspelletjes. In ieder geval is het belangrijk dat de ‘vrijgezel’ centraal staat. Het is gebruikelijk om de vrijgezel wat geks aan te laten trekken, of iets waar die persoon een speciale herinnering bij heeft. In de middag doe je een of meerdere activiteiten en ga je samen wat eten. Veel vrijgezellenfeesten eindigen in een kroeg of club waar nog tot in de laatste uurtjes wordt gedanst…

Wat zijn nu de leukste spellen voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest? We sommen hieronder ideeën voor je op, voor zowel overdag als in de avond.

Vrijgezellenfeest spellen voor overdag

 

30 Seconden in het thema Trouwen

30 Seconds is een leuk en spannend gezelschapsspel waarbij teams van twee spelers tegen elkaar strijden om binnen 30 seconden zo veel mogelijk woorden te omschrijven aan hun teamgenoot, zonder het woord zelf te noemen. Het spel biedt verschillende categorieën, zoals films, boeken, plaatsen en beroemdheden, waardoor spelers hun kennis en denkvaardigheden op de proef kunnen stellen. Het spel ’30 Seconden – Trouwen’ is een variant van het bekende spel, met alleen maar woorden rondom het thema ‘trouwen’. Je downloadt het bij Feesy voor slechts € 3,-.

 

Muziekbingo Love Songs

Muziekbingo is een populair en interactief gezelschapsspel dat is gebaseerd op het klassieke bingospel. In plaats van nummers op te noemen, worden er fragmenten van bekende liedjes afgespeeld. De spelers moeten het nummer herkennen en afvinken op hun bingokaart. Het spel is geschikt voor alle leeftijden en kan gespeeld worden in verschillende groepsgroottes. Een leuk spel voor een vrijgezellenfeest is dan ook Muziekbingo in het thema Love Songs. De nummers bij dit spel hebben allemaal met liefde of trouwen te maken. Neem een kijkje via de button hieronder om te bepalen of dit spel bij het vrijgezellenfeest past dat jij mag organiseren.

 

De relatietest

De relatietest is een leuke manier om ook de verloofde (die er niet bij is) bij de vrijgezellendag te betrekken. Vooraf aan het vrijgezellenfeest zijn er vragen gesteld aan de verloofde, over jullie ‘vrijgezel’. Denk hierbij aan, wat is de cupmaat, lievelingseten of guilty pleasure… Het doel is om te testen hoe goed ze elkaar kennen en of het stel wel klaar is om te trouwen – met een knipoog natuurlijk ;). Het leukst is om dit interview voorafgaand met de verloofde op te nemen in een video. Deze video speel je vervolgens af op de vrijgezellendag en pauzeer je precies nádat de vraag is gesteld, maar vóórdat de verloofde in de video antwoord geeft. Tijdens deze pauze is het aan de ‘vrijgezel’ om te raden welk antwoord hij of zij heeft gegeven. Is het fout? Dan kun je een straf bedenken, zoals het nemen van een shotje. Gegarandeerd hilarisch!

 

Ranking The Friends

Ranking The Stars is een bekend televisieprogramma, waarbij het doel is om te raden hoe alle spelers over elkaar denken. Elke ronde wordt er een vraag gesteld, bijvoorbeeld “Wie heeft de beste kledingstijl?” of “Wie zou als eerste een berg beklimmen?”, waarbij elke deelnemer wordt gerangschikt. Van tevoren zijn deze vragen al door iedereen beantwoord, waaruit een gemiddelde rangschikking voort is gekomen. Nu is het de vraag: wie kent de medespelers het best en heeft de meeste rangschikkingen goed? Uiteraard wordt elk antwoord voorzien van een grappige motivatie, waardoor dit spel gegarandeerd voor een hilarische middag zorgt op je Vrijgezellenfeest! Wij verzorgen dit spel in 2 varianten: het Excel-format of de complete spelservice.

spellen vrijgezellenfeest

Crazy 88

Crazy 88 is een uitdagend en grappig spel dat draait om het uitvoeren van bizarre opdrachten. Elke ronde krijgen de spelers een lijst met 88 opdrachten, zoals het knuffelen van een vreemde, het zingen van een serenade aan een voorbijganger of het eten van iets vies. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk opdrachten binnen een bepaalde tijd uit te voeren. Het spel is geschikt voor groepen van 4 tot 20 personen en kan gespeeld worden op straat, in de stad of op een andere locatie. Crazy 88 zorgt voor hilarische momenten en laat spelers uit hun comfortzone stappen, waardoor het een leuke en uitdagende activiteit is voor een Vrijgezellenfeest. En natuurlijk zet je de vrijgezel even wat extra voor paal ;).

Vrijgezellenfeest ideeën voor de avond

Crazy 88 (kroegversie)

Crazy 88 kan ook worden gespeeld in de kroeg! Het spel draait om het uitvoeren van bizarre opdrachten, zoals het drinken van een shotje uit iemands navel of het dansen op de bar. De opdrachten zijn perfect voor in een kroeg en zorgen voor veel hilariteit en interactie tussen de spelers en het barpersoneel. Crazy 88 in de kroeg een leuke manier om er een onvergetelijke avond van te maken.

 

Zing je favoriete nummers in een karaokebar

In sommige kroegen of bars wordt karaoke georganiseerd. Check voorafgaand aan het vrijgezellenfeest even waar je dit kan doen. Het idee is simpel: je kiest een nummer uit de uitgebreide selectie en zingt het voor het publiek. Of je nu een getalenteerde zanger bent of niet – zingen zul je! Omdat veel vrijgezellenfeesten eindigen in een karaokebar, is dit ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met andere vrijgezellen te feesten. 

Zoek een sportsbar voor Jeu de Boules, Ping Pong of Rodeo

Is de vrijgezel niet zo’n nachtegaaltje of denk je dat hij of zij blijer wordt van sport & spel? Zoek dan een sportsbar op in de stad waar je uitgaat! Hier zijn enkele bars in Nederland waar je jeu de boules, pingpong of poolbiljart kunt spelen:

  1. Mooie Boules – Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Delft
  2. Boules Bites Bar – Nijmegen, Utrecht en Eindhoven
  3. BOEL – Groningen
  4. Café Parck – Amsterdam
  5. The Poolbar – Amsterdam
  6. Café Pool – Nijmegen
  7. De Voltage – Tilburg
  8. JEU de Boules Bar – Utrecht en Arnhem
  9. PONG – Amsterdam
  10. The Ping Pong Club – Utrecht

Let op dat dit slechts een selectie is en dat er nog veel meer bars in Nederland zijn waar je een sportieve activiteit kan doen. Controleer de openingstijden en beschikbaarheid van tevoren, vooral als je met een grote groep gaat spelen.

 

Hopelijk hebben we je goede tips en ideeën gegeven en kan jij nu je vrijgezellenfeest zorgeloos gaan organiseren! Heb je nog aanvullende ideeën? Geef ze door aan info@feesy.nl en wij breiden de lijst uit.