ranking the stars organiseren

Wat is er nu leuker dan elkaar een avondje eens even goed voor de gek te houden? Ranking The Stars is een groepsspel dat iedereen kent en voor elk type gezelschap kan worden gespeeld. Je kunt het met 30 deelnemers spelen, maar ook met 5. Met dit spel heb je garantie voor een gezellige avond! Wil jij zelf Ranking The Stars organiseren met je vriendengroep, familie, sportteam, hobbyclub of collega’s? Lees snel verder voor een stap-voor-stap uitleg!

Ranking The Stars uitleg

Ranking The Stars is een spelshow bekend van TV. Het wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw en er doen altijd 10 bekende Nederlanders mee. Er worden aan hen vragen gesteld, zoals “Wie werd er vroeger het vaakst de klas uitgestuurd?” of “Wie overleeft er het langst op een onbewoond eiland?”. Iedere vraag is voorafgaand door een panel beantwoord, waaruit een gemiddelde ranking van de 10 bekende Nederlanders voort is gekomen.

Alle deelnemers beantwoorden de vragen zelf ook en presenteren deze antwoorden om beurten aan het publiek. De motivaties voor de antwoorden zorgen voor hilarische momenten en pittige discussies! Er komen de leukste verhalen en herinneringen naar boven. Doordat elke deelnemer meedoet in de ranking, komt iedereen evenveel aan bod. De deelnemer die de meeste personen op de juiste plek heeft gerankt, wint.

zelf ranking the stars organiseren

Leuk op TV, maar Ranking The Stars is nog leuker om zelf met bijvoorbeeld je vrienden, familie of collega’s te doen!

Voorbeeldvragen

Je kunt geen Ranking The Stars organiseren zonder leuke vragen. Hieronder staan enkele voorbeeldvragen opgesomd om jou op weg te helpen.

 • Wie is de grootste chaoot?
 • Wie is de meest ideale schoonzoon- of dochter?
 • Wie laat de meeste scheten of boeren in het bijzijn van anderen?
 • Wie zou de beste minister-president zijn?
 • Wie wordt er als eerst gecontroleerd bij de douane?

Motivaties

Het leukst aan Ranking The Stars is eigenlijk niet eens de ranking, maar alle sterke verhalen, herinneringen en discussies die het teweeg brengt. Daarom is het belangrijk dat je aan alle medespelers laat weten dat zij zo veel mogelijk hun rangschikking dienen te onderbouwen met een motivatie. Waarom staat Karin op 1 bij ‘Wie wordt er als eerst gecontroleerd bij de douane?’ en waarom heb je Paul onder geplaatst bij ‘Wie is de meest ideale schoonzoon?’. Leg dat maar eens uit!

Hoe kan ik zelf Ranking The Stars organiseren?

Je kunt Ranking The Stars zelf organiseren voor jouw gezelschap. Je bent zelf spelleider en bent dus vooraf al op de hoogte van alle inzendingen en uiteindelijke rangschikkingen. De meest gebruikelijke manier om Ranking The Stars te organiseren is om een Excel-document te maken met alle vragen, met daaronder een nummering van het aantal deelnemers. Per nummer vult men een andere naam in, mét daarachter een motivatie voor zijn/haar keuze.

Als iedereen de rangschikking heeft ingevuld, is het aan jou om de uiteindelijke ‘ranking’ te maken. Elk nummer in de nummering krijgt een bepaalde waarde. Je telt dus van elke naam bij elke vraag van elke inzending de waardes bij elkaar op om tot een gemiddelde te komen. Ingewikkeld? Een beetje wel.

Maar… Feesy biedt uitkomst! Wij hebben een Ranking The Stars Excel spel gemaakt, waarmee jij supereasy je eigen spelshow in elkaar zet. Je downloadt direct een heldere speluitleg met twee Excel-documenten. En we beloven: géén rekenwerk, alleen wat kopiëren en plakken ;).

Handig toch?

Voordelen van het Ranking The Stars Excel spel:

 • zelf de vragenlijsten (met 10 vragen) opmaken in Excel
 • zelf de ranking-uitslagen berekenen met hulp van Excel-formules
 • zelf de uitslagen opmaken met hulp van ons PowerPoint-template
 • kies zelf de leukste motivaties uit
 • een winnaar benoemen
 • al vanaf €9

Maak gebruik van de Feesy spelservice (in 4 edities)

Niet zo handig met Excel, of gewoon geen tijd en zin om je eigen spelshow te regelen? Gelukkig is Feesy er om alles uit handen te nemen. We bieden ook een spelservice aan, waarbij je alleen de deelnemers en vragen hoeft door te geven. Feesy zorgt ervoor dat de vragenlijst wordt gecreëerd op basis van jouw wensen en gemakkelijk online kan worden ingevuld. Heeft iedereen de rangschikking ingevuld? Dan ontvang je de complete Ranking incl. een spetterende presentatie en de leukste motivaties om bij de vragen uit te spreken.

Je kunt kiezen uit 4 edities voor verschillende gezelschappen: Ranking The Friends, Family, Colleagues of Idiots (met ietwat gewaagdere, 18+ vragen). Ook kun je alle edities digitaal presenteren via bijvoorbeeld Zoom of Teams.

   Voordelen van deze Feesy-spelservice:

  • zelf 8 vragen kiezen of gebruikmaken van onze standaardvragen voor vrienden, familie, collega’s of 18+
  • ontvang een online vragenlijst die makkelijk in te vullen is
  • ontvang een een spetterende, geanimeerde Ranking The Colleagues presentatie in PowerPoint (incl. GIFjes)
  • kies zelf de leukste motivaties uit
  • voor €39,- voor het hele gezelschap