Wil jij zelf Ranking The Stars organiseren met je vriendengroep, familie, sportteam, bingoclub of collega’s? Bespaar jezelf tijd en moeite! Je hoeft het Excel bestand echt niet helemaal zelf in elkaar te zetten. 😉 Lees gauw verder en download het Ranking The Stars Excel bestand van Feesy.

De meest gebruikelijke manier om Ranking The Stars zelf te organiseren is aan de hand van een Excel bestand. In één Excel bestand werk je de vragenlijst uit en in het andere bestand bereken je de uiteindelijke ranking en kies je de leukste motivaties uit. Je kunt het groepsspel naar eigen wens invullen en zo je eigen sausje erover gieten. Zo blijft het persoonlijk en houd je het in eigen hand. Zelf ben je dan ook spelleider en ben je vooraf al op de hoogte van alle rangschikkingen en motivaties. (Liever geen spelleider zijn en álles uit handen geven? Check ook onze complete pakketten in 4 edities Friends, Family, Colleagues en Idiots.)

 

Download het Ranking The Stars Excel bestand

Verkrijg het complete Ranking The Stars Excel bestand met: speluitleg, Excel ‘vragenlijst’ en Excel ‘uitslag’. De voordelen:

  • bepaal zelf welke 10 vragen je stelt
  • kies zelf de leukste motivaties uit om bij de spelshow te presenteren
  • orden en kies de motivaties makkelijk uit aan de hand van de Excel draaitabel
  • lees vooraf een duidelijke uitleg over hoe je het Excel bestand gebruikt
  • (!) géén rekenwerk: alleen wat kopiëren en plakken 

 Download het hier:

Speluitleg

Nog niet bekend met het groepsspel? Ranking The Stars is een spelshow bekend van TV. Paul de Leeuw verzorgt de presentatie en de deelnemers zijn 10 bekende Nederlanders, die regelmatig veranderen. Hen worden vragen gesteld als “Wie is de meest ideale schoonzoon- of dochter?” of “Wie wordt er als eerst gecontroleerd bij de douane?”. Voorafgaand aan de spelshow, is iedere vraag ook al door een panel beantwoord. De gemiddelde ranking die uit het panel voortkwam, wordt voor de spelshow gebruikt als maatstaf.

Tijdens de spelshow beantwoorden alle deelnemers de vragen zelf ook. De motivaties voor de antwoorden zijn meestal het leukst en zorgen voor grappige en ongemakkelijke momenten. Doordat elke deelnemer onderdeel is van de ranking, komt iedereen aan bod. De deelnemer die uiteindelijk de meeste personen op de juiste plek heeft gerankt, wint het groepsspel.

Vragen

Je kunt geen Ranking The Stars organiseren zonder leuke vragen. Hieronder staan enkele voorbeeldvragen opgesomd om jou op weg te helpen.

  • Wie is de grootste chaoot?
  • Wie zou er het langst overleven op een onbewoond eiland?
  • Wie laat de meeste scheten of boeren in het bijzijn van anderen?
  • Wie zou de beste minister-president zijn?
  • Wie werd vroeger het vaakst uit de klas gestuurd?

Motivaties

Eigenlijk is de ranking zelf niet eens het leukst aan Ranking The Stars, maar juist alle sterke verhalen, herinneringen en discussies die het teweeg brengt. Daarom is het belangrijk dat je aan alle medespelers laat weten dat zij zo veel mogelijk hun rangschikking dienen te onderbouwen met een motivatie. Waarom staat Sanne op 1 bij ‘Wie wordt er als eerst gecontroleerd bij de douane?’ en waarom heb je Liam onder geplaatst bij ‘Wie is de meest ideale schoonzoon?’. Leg dat maar eens uit!

Twijfel je nog of de organisatie van Ranking The Stars wilt doen aan de hand van een Excel bestand of door het volledig uit handen te geven? Bekijk dan ons hele aanbod in de categorie Ranking The Stars.